5651 Loglama

5651 Loglama nedir ?

5651 Loglama internet toplu kullanım sağlayıcılığı yapan tüm kurumların loglama yapması gereklidir. Çalışanlarına , müşterilerine ve misafirlerine ticari amaç olsun olmasın bakılmadan loglama yapmakla yükümlüdürler.  5651 ile ilgili yasa için http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/05/20070523-1.htm ziyaret edebilirsiniz.

5651 Loglama Nasıl Yapılır ?

Kurumunuzda kullanılan modem , router gibi sizin internet ile olan bağlantınızı sağlayan cihazların desteği ile bu işlem yapılmaktadır. Eğer kullandığınız cihazlarınız loglama yapmaya uygunsa sizin bir işlem yapmanıza gerek kalmadan bu işlemleri otomatik olarak yapacaktır. Sizin kablolu yada kablosuz internetinizi kullanan kişilerin iç ip adresleri , mac adresleri gibi logları toplayarak , bu logların değiştirilmediğine dair dijital imzalama yapar ve zaman damgasını vurup , gizliliğini koruyacak şekilde arşivler.

5651 Loglama Yapmak Yeterlimidir ?

Kurumunuzda sadece internete giren kişilerin 5651 yasaya uygun şekilde log tutmak yeterli değildir. Yasa , toplu internet sağlayıcılığı yapan kurumların aynı zamanda içeriği suç teşkil eden web sitelerin ziyaretlerininde engellenmesini gerektiriyor. İntihara yönlendirme , çocukların cinsel istismarı , sağlık için tehlikeli madde temini , müstehcenlik , fuhuş , uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırma gibi web sitelerine erişimlerinde yasaklanması gerekiyor. Bu tür kısıtlamaları yapmak için bir dolpway firewall sizin 5651 yasaya uygun şekilde gerekli kısıtlamalarınızı yapmanızı sağlar. dolpway network security 

Zaman Damgası Nedir?

Zaman damgası her hangi bir elektronik verinin üretildiği,değiştirildiği yada kaydedildiğini zamanın tespit edilmesini sağlayan bir veridir. Bu sebepledir ki 5651 Loglama Zaman Damgası ile ilişikisi bu şekildedir. Örnek bazı loglar görmek ve fikir edinmek için linkten ulaşabilirsiniz. 5651 Loglar için tıklayınız. 

Kimler Yapmalıdır?

Kurumunda internet toplu kullanım sağlayıcılığı yapan herkesi kapsayan bir yasadır. Kamu kurumları , özel sektör , hoteller , hastaneler , öğrenci yurtları , belediyeler , cafeler , restaurantlar , plajlar , oteller  vb. yerlerin loglama yapmak durumundalar.

5651 Loglama Fiyatları

5651 Loglama Fiyatları kullanılan ürün ve kullanıcı sayılarına göre farklılıklar göstermektedir. 5651 Loglama Fiyatlarını öğrenmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz. Dolpway sizin loglama ile ilgili ihtiyaçlarınızı ve hatta daha fazlasını sağlamaktadır.

5651 Loglama Demo Talebi ; bizimle irtibata geçerek , yerinizde yada uzaktan demo yapma imkanımız vardır. 

5651 loglama